Wintercity Groningen

Samen shoppen

Groningen is meervoudig landskampioen als het om winkelen gaat. Zowel de frivole Folkingestraat als de gezellige Zwanestraat zijn voorgaande jaren verkozen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. Deze winter ga jij zelf ontdekken waarom winkelen in Groningen zo leuk is. Wijk eens af van de grote winkelstraten en ga op cadeautjesjacht in de kleinere boetieks en conceptstores. Ook op zondag zijn de meeste winkels geopend, en rond de feestdagen zijn er extra koopavonden ingelast. Wat extra inspiratie nodig voor je shopmiddag? Wij zetten een paar leuke winkels voor je op een rij. Want samen shoppen is wel zo Groningen.

lees het volledige artikel

Samen cultuur snuiven

Groningen is een echte cultuurstad. En wat is er nou heerlijker dan tijdens de koude winterdagen op te warmen in één van de musea die de stad rijk is? Er is voor ieder wat wils en door de korte afstanden is een bezoek aan meerdere musea op één dag gemakkelijk te doen. Toets deze winter bijvoorbeeld je vogelkennis met het kunstproject 'BLOCBIRDS' in het GRID Grafisch Museum of laat je betoveren door de sensationele creaties van Chihuly in het Groninger Museum. Moeilijk kiezen? Wij hebben zes in het oog springende exposities voor je op een rij gezet. Want samen cultuur snuiven is wel zo Groningen.

lees het volledige artikel

Samen ontdekken

Het bruist in Groningen, zeker ook in de winter! Geef jouw winter een feestelijke twist en kom langs op een van de bijzondere festivals in de stad en provincie. Laat je betoveren door de historische schepen op WinterWelVaart, spot nieuw muzikaal talent op Eurosonic Noorderslag of meng je tussen de kunstenaars, deejays en literaire talenten bij Wildvang. In de jongste stad van Nederland worden vele festivals georganiseerd, en daar wil jij natuurlijk een graantje van meepikken. Hier vind je een overzicht met de tofste festivals deze winter. Want samen een programmaboekje delen is wel zo Groningen.

lees het volledige artikel

Samen proeven

Groningers zijn dol op lekker eten en drinken, en dat is goed terug te zien in het straatbeeld van de stad. Op bijna elke hoek van de straat vind je wel een café, koffietentje, lunchroom of restaurant. Van Franse bistro tot bruine kroeg, en van hippe vegan lunchroom tot fancy cocktailbar. Het leuke is dat je nooit ver hoeft te lopen van de ene leuke tent naar de andere. Hieronder vind je een selectie van het lekkers dat Groningen te bieden heeft. Doe er je smakelijke voordeel mee, want samen proeven is wel zo Groningen.

lees het volledige artikel

Samen onder de wol

Weekendje in Groningen? Natuurlijk blijf je dan logeren! Check in bij een luxe hotel of juist een knusse B&B. Zoek je iets met wat meer avontuur? Een nachtje onder de sterrenhemel in het stro-hotel of slapen in een oude treinwagon behoren ook tot de opties, even verder de provincie in. Hieronder ontdek je de uitgebreide mogelijkheden voor een nachtelijk verblijf in Groningen. Laat je inspireren door deze fijne slaapplekken, want samen onder de wol is wel zo Groningen.

lees het volledige artikel

7 redenen voor een citytrip naar Wintercity Groningen

Groningen is een stad met een rijke historie, knusse hofjes, een karakteristieke diepenring en bijzondere architectuur. Een studentenstad waar de cafés geen sluitingstijden kennen. Ontdek deze winter het sfeervolle Groningen en bezoek de vele hotspots, bezienswaardigheden en evenementen in deze noordelijke hoofdstad. Wat dacht je van 's werelds grootste kerstbal, de vele knusse kerstmarkten in en rond de stad en het jaarlijks muziekfestival Eurosonic Noorderslag dat weer voor de deur staat? We geven 7 goede redenen om deze winter naar Wintercity Groningen te komen en heten jou en je vriend(in) of familie een warm welkom in deze koude wintermaanden. Want samen is wel zo Groningen.

lees het volledige artikel

Samen met de kinderen

Een weekendje weg met het hele gezin? Kom naar Groningen, want niet alleen is er van alles te beleven voor volwassenen, ook aan de kinderen wordt uiteraard gedacht! In de binnenstad tref je rond de feestdagen een veelzijdig, veelal gratis winterprogramma aan. Zo kunnen de kids deze winter bijvoorbeeld wegzwijmelen bij spannende verhalen op het Roald Dahl Festival, kunnen de jongste feestgangers hun eerste festival meemaken in de Oosterpoort en heeft het Groninger Museum deze winter een tentoonstelling speciaal voor de jongste museumgangers. Waar wacht je nog op? Pak de koffer van de kids in en plan vandaag nog jullie citytrip naar Groningen, want samen met de kinderen is wel zo Groningen.

lees het volledige artikel

Samen verwonderen

In de winter wordt Groningen niet alleen omgetoverd in een winterwonderland, maar de binnenstad barst ook van de activiteiten. Bezoek met de kids het evenement E-kerk, geniet van de prachtig verlichte schepen tijdens het sfeervolle festival WinterWelVaart of schaats je warm op de overdekte ijsbaan. Vergeet ook niet om later op de dag, wanneer het schemerig begint te worden, een bezoek te brengen aan de grootste, verlichte kerstbal ter wereld! Wandel lekker door de binnenstad van Groningen en laat je verrassen door deze mooie Wintercity, want samen verwonderen is wel zo Groningen.

lees het volledige artikel

Deel deze pagina