Grasnapolsky 2019

Grasnapolsky 2019

Op 8, 9 en 10 februari 2019 verhuist festival Grasnapolsky voor haar zesde editie van Radio Kootwijk op de Veluwe naar de oude strokartonfabriek De Toekomst te Scheemda in provincie Groningen. Dit vroeg-industriële complex werd aan het begin van de vorige eeuw opgericht en bood zes decennia lang plaats aan noeste arbeid.

Het gebouw speelde een centrale rol in de florerende strokartonindustrie in Groningen. Met zijn 45-meter hoge schoorsteen is de fabriek een iconisch herkenningspunt in het weidse landschap. Het complex vormt een van de laatste restanten van de ooit zo omvangrijke strokartonindustrie in Noordoost-Nederland. 

De Toekomst is een karakteristieke plek met een rijke geschiedenis waar de festivalbezoeker weer voldoende kan ontdekken. Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: “Fabriek de Toekomst staat middenin de Graanrepubliek in Noordoost-Groningen. Dit gebied heeft een prachtig verhaal, net als de fabriek zelf. Het is een onontdekte plek in Nederland, waarmee we het publiek als detailverliefd festival weer verdieping kunnen bieden. De fabriek en de omgeving zullen dan ook weer als een rode draad door het festival lopen; in het muziekprogramma, het kunst- en expeditieprogramma, de aankleding en de vormgeving.”

Muziekprogramma
Inmiddels is de muziek line-up compleet! Bekijk hier de volledige progamma of bezoek de website van Grasnapolsky voor meer informatie.

Kunst- en expeditieprogramma
Grasnapolsky is meer dan een muziekfestival. Kunstprogrammeur Cees Martens heeft dit jaar een duik genomen in de rijke geschiedenis van festivallocatie Fabriek De Toekomst, de streek Oldambt en de provincie Groningen waarbij het thema van dit jaar, De Toekomst Is Onderweg, steeds terugkeert. Zowel binnen als buiten de fabriek is er veel te ontdekken. Het kunst- en expeditieprogramma is hier te vinden.

Kaartverkoop en overnachten
Festivalbezoekers kunnen dagtickets of een weekendkaart aanschaffen. Overnachten kan op twee bungalowparken in de regio: Pagedal, vakantiepark Westerwolde in Stadskanaal en vakantiepark Emslandermeer te Vlagtwedde. Bekijk de website voor tickets en beschikbaarheid van de parken.

Grasnapolsky
Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht, vanuit het idee in de winter een festival in een hotel te organiseren. Het ontwikkelde zich in de jaren erna als een volwaardig ontdekfestival: op een unieke locatie midden in de natuur biedt het festival haar publiek de kans om veel te ontdekken rondom locatie, natuur, geschiedenis, architectuur, kunst en muziek.

Deel deze pagina